Ο Χώρος της Θεραπείας


Στο γραφικό οικισμό του Καπανδριτίου στον Δήμο Ωροπού, μέσα στη φύση, βρίσκεται το γραφείο που υποδεχόμαστε το κοινό για συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία.

Ο χώρος μας διακρίνεται από την λιτότητα του και την λειτουργικότητα του για τις ανάγκες της Ψυχολόγου. Ο ρόλος της Ψυχολόγου διαφοροποιήται από τον παραδοσιακό τρόπο άσκησης της ιατρικής όπου θέλει να έχει τον ιατρό ως αυθεντία, δηλαδή ώς τον ειδικό που γνωρίζει και δίνει την λύση στο πρόβλημα του ασθενούς.

Στην SOPHROSYNA, η θεραπευτική σχέση αναπτύσσεται σε αμοιβαία βάση. Ο θεραπευόμενος είναι ο ειδικός στις εμπειρίες του, ο θεραπευτής είναι ο ειδικός στην καθοδήγηση. Η συνεργασία μας βασίζεται στην δέσμευση του θεραπευόμενου να τηρήσει τους κανόνες της θεραπείας: να συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία της θεραπείας. Αυτό σημαίνει την τήρηση ημερολόγιων για την αυτοπαρατήρηση, τις εργασίες για το σπίτι (Action Plans), και άλλων καθηκόντων που έχουν υπόβαθρο την γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

Από την πλευρά της Ψυχολόγου, δεσμεύεται στην διαφάνεια της συνεργασίας και την τήρηση της δεοντολογίας του επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Η εργασία για το σπίτι καθορίζεται με συνεργασία του θεραπευόμενου. Παραδεχόμαστε τα οποιαδήποτε λάθη μας και τα διορθώνουμε διατηρώντας πάντοτε ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία μαζί σας.

Ο θεραπευτικός χώρος είναι διαμορφωμένος ώστε να μην νιώθει ο θεραπευόμενος κατώτερος του ψυχολόγου. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχουμε καναπέ αλλά πολυθρόνες όπου έχουμε βλεμματική επαφή και ίση αντιμετώπιση για την επίλυση του προβλήματος: ο θεραπευόμενος καλείται να εφαρμόσει τις τεχνικές που θα τον καθοδηγήση ο ψυχολόγος να αναλάβει, ώστε να υπάρξει βελτίωση στην ψυχική του υγεία.

Δεχόμαστε επισκέψεις μόνο με ραντεβού. Τ. 6988-604-576