Η Ομάδα

Όλοι στην ομάδα προσφέρουν την εμπειρία τους δωρεάν και εθελοντικά.

ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Χρυσάνθη Γεωργιάδου MSc LP, Ψυχολόγος και Διευθύντρια                                              

Η Χρυσάνθη Γεωργιάδου είναι ψυχολόγος με εικοσιδύο χρόνια εμπειρία στην πρώιμη διάγνωση, πρόληψη και αποτροπή των συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειες.

Το 2013, δημιούργησε την SOPHROSYNA, μία υπηρεσία ψυχικής υγείας για να καλυφθεί το κενό στις παροχές βρεφικής και μητρικής ψυχικής υγείας κατόπιν την θνησιγένεια της κόρης της Σωφρονίας.

Ως Ψυχολόγος και Διευθύντρια, τα καθήκοντα της αποτελούν τον προληπτικό έλεγχο για περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, την διαγνωστική εκτίμηση και διαχείριση μέσω της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και της Διαπροσωπικής Ψυχοθεραπείας, την δημιουργία προγραμμάτων και εργαστηρίων, την εφαρμογή επιστημονικών ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων σε ομάδες ή σε προσωπική συνεδρία, προσωπική και ομαδική ψυχοθεραπεία,  την εκπαίδευση επαγγελματιών (μη) ψυχικής υγείας, την έρευνα και επιστημονικές ομιλίες για την βρεφική-μητρική ψυχική υγεία και την εποπτεία των εθελοντών.

‘Εχει θητεύσει επί μακρόν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Λονδίνου σε Κέντρα Παραβατικότητας Παιδιών και Εφήβων και στον Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας του Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) Kings College London. Παράλληλα, δίδαξε γενική ψυχολογία και ερευνητική μεθοδολογία στο Birkbeck College University of London. Η κα Γεωργιάδου έχει εκδώσει σε επιστημονικά περιοδικά, άρθρα σχετικά στην ψυχολογία υγείας, την σωματική εικόνα και την νευροεπιστήμη. Επί 14 έτη εργάστηκε εθελοντικά στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social Psychology ως κριτικός επιστημονικών μελετών. Το 2018 τιμήθηκε ως Organising Committee Member για το διεθνής συνέδριο Child Psychology στην Ρώμη. Η κα. Γεωργιάδου είναι η Ψυχολόγος Απαντάει στον Ελληνικό ιστότοπο babyzone.gr από το 2017.

Η κα. Γεωργιάδου έχει λάβει εκπαίδευση στίς περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές (Π.Ψ.Δ-PMAD) και συνεχίζει την επιστημονική της ανάπτυξη στην αναζήτηση επικαιροποιημένων και τεκμηριωμένων παρεμβάσεων μέσω προσωπικών, ομαδικών και εργαστηριακών συνεδριών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην μητρική κατάθλιψη και τις εμπειρίες στην νηπιακή ηλικία.

Η Χρυσάνθη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αυστραλία όπου και ειδικεύθηκε στην ψυχολογία αρχικά και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου και άσκησε το επάγγελμά της. Έχει μεταπτυχιακό στην ερευνητική ψυχολογία από το University of London (2006), είναι διπλωματούχος του Open University Μεγ. Βρετανία (2001), πτυχιούχος ψυχολογίας του University of Queensland (1997) και του James Cook University (1993). Στην Ελλάδα απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου το 2014 (Άρθ. 14796/234-21.01.2014), όταν επέστρεψε για να ζήσει εδώ με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά.


Ιωάννα Λαμπρινοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

(Εξωτερική και Εθελοντική Συνεργάτης ειδικευμένη στην θετική ψυχική υγεία και στην συναισθηματική ευεξία του παιδιού καί του εφήβου.)

Η Ιωάννα Λαμπρινοπούλου είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη των συναισθηματικών, συμπεριφορικών και ψυχολογικών διαταραχών παιδιών και εφήβων. Τα κλινικά ενδιαφέροντα της Ιωάννας την παρούσα περίοδο επικεντρώνονται στις αποτελεσματικές και αποδοτικές θεραπείες των παιδικών αγχωδών διαταραχών και στην δυνατότητα της γονεϊκής συνεργασίας σε αυτές. Επίσης, ασχολείται με την συνδιαγνωστική θεραπεία των αγχωδών διαταραχών, με την μέριμνα της διαχείρισης του σωματικου βάρους και με την υποστήριξη ζευγαριών που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας ή τις προκλήσεις τις υιοθεσίας. Η Ιωάννα έχει εργασθεί σε ένα πλήθος δομών του δημόσιου τομέα της Μεγάλης Βρετανίας, όπως η εκπαίδευση, οι κοινωνικές υπηρεσίες και το εθνικό σύστημα υγείας (NHS). Το τελευταίο διάστημα η Ιωάννα εργάζεται στο NHS στην υπηρεσία της Πρώιμης Παρεμβατικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας στην περιοχή του Λονδίνου, προσφέροντας άμεση ψυχολογική συμβουλευτική σε οικογένειες, παιδιά και νέους (προσωπικά, οικογενειακά ή ομαδικά). Επιπλέον, η Ιωάννα συμμετέχει στην τακτική συμβουλευτική και εκπαίδευση άλλων επαγγελματιών —όπως, δασκάλων, κοινωνικών λειτουργών και ιατρών— σχετικά με τις ψυχολογικές πτυχές της ανατροφής των παιδιών.


Χρυσή Καριώτογλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Χρυσή Καριώτογλου είναι ψυχολόγος, ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος τοξοικοεξάρτησης. Ολοκλήρωσε σπουδές στο Εθνικό Καποδιστρικό Παν/μιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εκπαιδεύτηκε στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Αναλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων κατά τα έτη 2001-2011. Παράλληλα ιδιώτευσε παρέχοντας υπηρεσίες ομαδικής και ατομικής ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας στην Αθήνα (2006-2010) και το Αγρίνιο (2009-2011). Από το 2013 εργάζεται ως ομαδική ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια για το East London NHS Foundation Trust. Πρόσφατα ανέπτυξε ενδιαφέρον για την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία – Λογοθεραπεία του V.Frankl και την Mentalization Based Therapy (MBT).


ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Εμμανουέλα Σανταμούρη, Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων Γνωσιακής-Συναισθηματικής-Κοινωνικής (Γ.Σ.Κ.) Απασχόλησης Μητέρα-Βρέφους

(Εξωτερική και Εθελοντική Συνεργάτης)

Η Εμμανουέλα Σανταμούρη, Βρεφονηπιακόμος, είναι απόφοιτη 3 ετούς σχολής Βρεφονηπιακόμων του Αντρέα Συγγρού και Animater απόφοιτη της σχολής ΑΝΙΜΑ των ΙΕΚ Σωτηροπούλου. Έχει πολύχρονη εμπειρία στη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών βρεφικής-νηπιακής ηλικίας.

Στην SOPHROSYNA η κα. Σανταμούρη είναι Υπεύθυνη του Τμήματος Δραστηριοτήτων Γνωσιακής, Συναισθηματικής και Κοινωνικής Απασχόλησης. Εποπτεύει την ομάδα και συντονίζει διάφορες δραστηριότητες συμπεριλαμβανόμενη το νέο πρόγραμμα-Πρόγραμμα: The Basics για μητέρες και τα νήπια τους 1-3 έτη.

Εργαζόταν στον βρεφονηπιακό-παιδικό σταθμό της “ΕΙΡΗΝΗΣ” στην Τήνο μεταξύ το 1999 και τον Αύγουστο 2018. Είναι  μέλος της θεατρικής ομάδας Τήνου “ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ”, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και ενθαρρύνει την συμμετοχή παιδιών σε παραστάσεις. Η κ. Σανταμούρη έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια για την βελτίωση της ψυχο-συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, συμπεριλαμβανόμενο την εκπαίδευση της SOPHROSYNA στις Βέλτιστες Πρακτικές στην Βρεφική-Μητρική Ψυχική Υγεία, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Τήνο.

Η κα. Σανταμούρη προσφέρει την πολύχρονη εμπειρία της στην δημιουργική απασχόληση και κοινωνική-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών 0-3 έτη. Είναι υπεύθυνη για ομάδες κοινωνικής υποστήριξης μέσω της δημιουργικής απασχόλησης (π.χ. το θέατρο, το παιχνίδι, και την χειροτεχνία) για μητέρες και βρέφη.

Η εθελοντική εργασία της στον χώρο της βρεφικής ψυχικής ανάπτυξης τιμά και συμπληρώνει το κοινωνικό έργο της SOPHROSYNA στην Τήνο. 


Κατερίνα Γόντικα, Συντονίστρια Δραστηριοτήτων Γ.Σ.Κ. Απασχόλησης

(Εξωτερική και Εθελοντική Συνεργάτης)

Η Κατερίνα Γόντικα είναι βρεφονηπιοκόμος απόφοιτη της σχολής ΙΕΚ Κορέλκο στην ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης καθώς και στην ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. ΄Εχει χρόνια εμπειρία στην φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών από 0-8 ετών. ‘Εχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με την ψυχολογία και συμπεριφορά της βρεφικής- νηπιακής ηλικίας. Ως ανήσυχο πνεύμα συνέχεια αναζητά νέους τρόπους να ευρύνει τους ορίζοντες της. Συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις και δραστηριότητες του Δήμου Τηνου που αφορούν κυρίως την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών.

Στην SOPHROSYNA συντονίζει την Ομάδα Ανάγνωσης Βρεφών-Νηπίων αντίστοιχα 0-1 και 2-4 έτη. Η εθελοντική εργασία της στον χώρο της βρεφικής ψυχικής ανάπτυξης τιμά και αναπτύσσει το κοινωνικό μας έργο στις Κυκλάδες.


Μαρία Καρδαμίτση, Νηπιαγωγός και Συντονίστρια Αναπτυσσόμενης Γ.Σ.Κ. Δραστηριότητας

(Εξωτερική και Εθελοντική Συνεργάτης)

Η Μαρία Καρδαμίτση είναι πτυχιούχος Νηπιαγωγός από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου του Αιγαίου (Ρόδου) το 2018. 

Με εμπειρία στην διδασκαλία μαθημάτων δημοτικού και γνώσεις σχετικά με ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών.

Έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια στην Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α. Ρόδου (Εταιρία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων) με διδασκαλίες περί κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία της Ρόδου.

Στην SOPHROSYNA συντονίζει το ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα: The Basics. Το πρόγραμμα τεσσάρων συνεδριών επικεντρώνεται στην νηπιακή ψυχική ανάπτυξη 1-3 έτη όπου μητέρες έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν με το νήπιο τους και να εφαρμόσουν την υγιή επικοινωνία, να ενημερωθούν για τα οφέλη τις γνωσιακής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης ως προς την ανάγνωση, το παιχνίδι και το παιχνίδι ρόλων.