Η Ψυχολόγος

Χρυσάνθη Γεωργιάδου

  • Γεννήθηκα (1972) και μεγάλωσα στο Brisbane της Αυστραλίας όπου ειδικεύθηκα αρχικά στην κλινική ψυχολογία στο University of Queensland και ακολούθησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο University College London. Οι διπλωματικές εργασίες μου δημοσιεύτηκαν σε αναγνωρισμένα περιοδικά με 173 αναφορές.
  • Κατά την αναμονή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του ψυχολόγου, εργάζομαι στο παιδικό νοσοκομείο Great Ormond Street Childrens Hospital ως βοηθητικό προσωπικό της ψυχιάτρου Prof. Danya Glaser (εμπειρογνώμονας και ειδικός στην Παιδική & Εφηβική παραμέληση) στο Τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής (2001-2002), όπου έχω την δυνατότητα να παρατηρήσω και να συμμετάσχω στην λειτουργία εξειδικευμένων ομάδων παιδικής και εφηβικής ψυχικής υγείας. Η εμπειρία αυτή ήταν ανεκτίμητη.
  • Συνεργαζόμενη με τις κοινωνικές υπηρεσίες, αστυνομικές και δικαστικές, αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, άσκησα το επάγγελμα μου στα κέντρα παραβατικότητας και φυλακών ανηλίκων. Τα καθήκοντα μου αποτελούσαν την πρώιμη διάγνωση, πρόληψη και αποτροπή των  συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών σε παιδιά ηλικίας 6- 18 και των οικογένειών τους.
  • Μεταξύ 2007-2009, προσλαμβάνομαι ως Ερευνητική Ψυχολογός στο Τμήμα Οικογενειακής Θεραπείας του Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience Kings College υπό τον καθηγητή Prof. Ivan Eisler. Στα πλαίσια των καθηκόντων μου ήταν η αρχική αξιολόγηση των παιδιών και εφήβων με διατροφικές διαταραχές με βάση το διερευνητικό εργαλείο Eating Disorder Examination Questionnaire το οποίο έλαβα εκπαίδευση στο κέντρο Centre of Research for Eating Disorders στην Οξφορδη, Βρετανία. Τα καθήκοντα μου αποτελούσαν την γενική επίβλεψη της έρευνας για την σύγκριση της μαζικής οικογενειακής ψυχοθεραπείας έναντι της ατομικής οικογενειακής θεραπείας ως προς την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας.
  • Από το 2005 εώς το 2007, διδάσκω τα μαθήματα Εισαγωγή στην Ψυχολογία και Ερευνητική Μέθοδοι & Στατιστική στο πτυχίο Bachelor of Science Psychology στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Birkbeck College). Παράλληλα υπήρξα βιβλιοκριτικός μελετών στο ψυχολογικό περιοδικό στο Journal of Social Psychology (2006-2014).
  • Στην Ελλάδα απέκτησα άδεια ασκήσεως του ψυχολόγου ( 14796/234 ) το 2014.
  • Από το 2016 είμαι η Ψυχολόγος Απάνταει στον Ελληνικό ιστότοπο babyzone.gr.
  • Δημιούργησα την περιγεννητική ψυχολογική υπηρεσία SOPHROSYNA κατόπιν της θνησιγένειας της κόρης μου όταν διαβίωνα τον 8ο μήνα κύησης. Η υπηρεσία επικεντρώνεται στην ψυχολογία της μέλλουσας και της νέας μητέρας με στόχο την υγιή ψυχική βρεφική ανάπτυξη.
  • Το 2023 δημιούργησα τον ομώνυμο εκδοτικό οίκο με σκοπό την έκδοση βιβλίων ψυχολογικού και υπαρξιακού περιεχομένου. Το πρώτο μου βιβλίο κυκλοφορεί με τίτλο,   Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ, και είναι εμπνευσμένο από προσωπικό βίωμα.