Η Ομάδα

Χρυσάνθη Γεωργιάδου, Ψυχολόγος και Διευθύντρια                                               goldencoast-200908-p

Η Χρυσάνθη Γεωργιάδου είναι ψυχολόγος με μεγάλη εμπειρία στην πρώιμη διάγνωση, πρόληψη και αποτροπή των συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειες. Το 2013, δημιούργησε την SOPHROSYNA, μία υπηρεσία ψυχικής υγείας για να καλυφθεί το κενό στις παροχές βρεφικής και μητρικής ψυχικής υγείας κατόπιν τον θνισηγενή θάνατο της κόρης της Σωφρονίας. Η SOPHROSYNA συνεργάζεται με παροχές υγείας όπως τα τοπικά Κέντρα Υγεἰας, προσφέροντας τις υπηρεσίες της δωρεάν εις μνήμην της Σωφρονίας.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην προσκόληση μητέρας-βρέφους, με ειδικώτερο πεδίο τις εμπειρίες στην νηπιακή ηλικία. Εχει θητεύσει επί μακρόν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Λονδίνου και στον Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας του Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) Kings College London. Παράλληλα, δίδαξε γενική ψυχολογία και ερευνητική μεθοδολογία στο Birkbeck College University of London. Η κα Γεωργιάδου έχει εκδώσει σε επιστημονικά περιοδικά, άρθρα σχετικά στην ψυχολογία υγείας, την σωματική εικόνα και την νευροεπιστήμη. Εχει λάβει εκπαίδευση στίς περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές (Π.Ψ.Δ-PMAD) και συνεχίζει την επιστημονική της ανάπτυξη στην αναζήτηση επικαιροποιημένων και τεκμηριωμένων παρεμβάσεων μέσω προσωπικών, ομαδικών και εργαστηριακών συνεδριών. Η κα Γεωργιάδου έχει έντονο ενδιαφέρον για την έρευνα της βρεφικής-μητρικής ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

Η Χρυσάνθη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αυστραλία όπου και σπούδασε την ψυχολογία αρχικά και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου και άσκησε το επάγγελμά της.  Στην Ελλάδα απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου το 2014 (Άρθ. 14796/234-21.01.2014), όταν επέστρεψε για να ζήσει εδώ με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά.


Ιωάννα Λαμπρινοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

(Συνεργάτης ειδικευμένη στην θετική ψυχική υγεία και στην συναισθηματική ευεξία του παιδιού καί του εφήβου.)

Η Ιωάννα Λαμπρινοπούλου είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη των συναισθηματικών, συμπεριφορικών και ψυχολογικών διαταραχών παιδιών και εφήβων. Τα κλινικά ενδιαφέροντα της Ιωάννας την παρούσα περίοδο επικεντρώνονται στις αποτελεσματικές και αποδοτικές θεραπείες των παιδικών αγχωδών διαταραχών και στην δυνατότητα της γονεϊκής συνεργασίας σε αυτές. Επίσης, ασχολείται με την συνδιαγνωστική θεραπεία των αγχωδών διαταραχών, με την μέριμνα της διαχείρισης του σωματικου βάρους και με την υποστήριξη ζευγαριών που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας ή τις προκλήσεις τις υιοθεσίας. Η Ιωάννα έχει εργασθεί σε ένα πλήθος δομών του δημόσιου τομέα της Μεγάλης Βρετανίας, όπως η εκπαίδευση, οι κοινωνικές υπηρεσίες και το εθνικό σύστημα υγείας (NHS). Το τελευταίο διάστημα η Ιωάννα εργάζεται στο NHS στην υπηρεσία της Πρώιμης Παρεμβατικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας στην περιοχή του Λονδίνου, προσφέροντας άμεση ψυχολογική συμβουλευτική σε οικογένειες, παιδιά και νέους (προσωπικά, οικογενειακά ή ομαδικά). Επιπλέον, η Ιωάννα συμμετέχει στην τακτική συμβουλευτική και εκπαίδευση άλλων επαγγελματιών —όπως, δασκάλων, κοινωνικών λειτουργών και ιατρών— σχετικά με τις ψυχολογικές πτυχές της ανατροφής των παιδιών.


Χρυσή Καριώτογλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Χρυσή Καριώτογλου είναι ψυχολόγος, ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος τοξοικοεξάρτησης. Ολοκλήρωσε σπουδές στο Εθνικό Καποδιστρικό Παν/μιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εκπαιδεύτηκε στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Αναλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων κατά τα έτη 2001-2011. Παράλληλα ιδιώτευσε παρέχοντας υπηρεσίες ομαδικής και ατομικής ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας στην Αθήνα (2006-2010) και το Αγρίνιο (2009-2011). Από το 2013 εργάζεται ως ομαδική ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια για το East London NHS Foundation Trust. Πρόσφατα ανέπτυξε ενδιαφέρον για την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία – Λογοθεραπεία του V.Frankl και την Mentalization Based Therapy (MBT).


 Εμμανουέλα Σανταμούρη, Βρεφονηπιακόμος-Παιδοκόμος

Η Εμμανουέλα Σανταμούρη έχει πολύχρονη εμπειρία στη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών βρεφικής-νηπιακής ηλικίας. Είναι απόφοιτη 3 ετούς σχολής Βρεφονηπιακόμων του Αντρέα Συγγρού και Animater απόφοιτη της σχολής ΑΝΙΜΑ των ΙΕΚ Σωτηροπούλου.

Εργάζεται στον βρεφονηπιακό-παιδικό σταθμό της “ΕΙΡΗΝΗΣ” στην Τήνο από το 1999, φροντίζοντας παιδιά όλων των ηλικιών. Είναι 15 χρόνια μέλος στην θεατρική ομάδα Τήνου “ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ”, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στην ομάδα αλλά και σε παιδικές ομάδες. Η κ. Σανταμούρη έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια για την βελτίωση της ψυχο-συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, συμπεριλαμβανόμενο την εκπαίδευση της SOPHROSYNA στις Βέλτιστες Πρακτικές στην Βρεφική-Μητρική Ψυχική Υγεία, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Τήνο.

Η κ. Σανταμούρη προσφέρει στην SOPHROSYNA την πολύχρονη εμπειρία της στην δημιουργική απασχόληση και κοινωνική-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών 0-3 έτη. Η εθελοντική εργασία της στον χώρο της βρεφικής ψυχικής ανάπτυξης τιμά και συμπληρώνει το κοινωνικό έργο της SOPHROSYNA στην Τήνο.