Η Ψυχολόγος


Χρυσάνθη Γεωργιάδου MSc LP DipPsych BA (Psych) BA

Ψυχολόγος (Περιγεννητική & Γνωσιακή)- Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια                            

Η κα Γεωργιάδου είναι ψυχολόγος με εικοσιτρία χρόνια εμπειρία στην πρώιμη διάγνωση, πρόληψη και αποτροπή των συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειες.

Το 2013, δημιούργησε την SOPHROSYNA, μία υπηρεσία ψυχικής υγείας για να καλυφθεί το κενό στις παροχές βρεφικής και μητρικής ψυχικής υγείας κατόπιν την θνησιγένεια της κόρης της Σωφρονίας.

Τα καθήκοντα της αποτελούν: 

  • τον προληπτικό έλεγχο για περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές
  • την διαγνωστική εκτίμηση
  • την διαχείριση μέσω της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας
  • την δημιουργία προγραμμάτων και εργαστηρίων
  • την εφαρμογή επιστημονικών ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων σε ομάδες ή σε προσωπική συνεδρία
  • την εκπαίδευση επαγγελματιών (μη) ψυχικής υγείας
  • τις επιστημονικές ομιλίες για την βρεφική-μητρική ψυχική υγεία
  • την εποπτεία των εθελοντών
  • την έρευνα

‘Εχει θητεύσει επί μακρόν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Λονδίνου σε Κέντρα Παραβατικότητας Παιδιών και Εφήβων και στον Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας του Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) Kings College London. Παράλληλα, δίδαξε γενική ψυχολογία και ερευνητική μεθοδολογία στο Birkbeck College University of London. Η κα Γεωργιάδου έχει εκδώσει σε επιστημονικά περιοδικά, άρθρα σχετικά στην ψυχολογία υγείας, την σωματική εικόνα και την νευροεπιστήμη. Επί 14 έτη εργάστηκε εθελοντικά στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social Psychology ως κριτικός επιστημονικών μελετών. Από τον Ιούλιο, 2019 συμμετέχει ως κριτικός επιστημονικών μελετών στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Midwifery and Women’s Health. Το 2018 τιμήθηκε ως Organising Committee Member για το διεθνής συνέδριο Child Psychology στην Ρώμη. Η κα. Γεωργιάδου είναι η Ψυχολόγος Απαντάει στον Ελληνικό ιστότοπο babyzone.gr από το 2017.

Η κα. Γεωργιάδου έχει λάβει εκπαίδευση στίς περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές (Π.Ψ.Δ-PMAD) και συνεχίζει την επιστημονική της ανάπτυξη στην αναζήτηση επικαιροποιημένων και τεκμηριωμένων παρεμβάσεων μέσω προσωπικών, ομαδικών και εργαστηριακών συνεδριών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην μητρική κατάθλιψη και τις εμπειρίες στην νηπιακή ηλικία.

Η Χρυσάνθη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αυστραλία όπου και ειδικεύθηκε στην ψυχολογία αρχικά και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου και άσκησε το επάγγελμά της. Έχει μεταπτυχιακό στην ερευνητική ψυχολογία (ειδίκευση στην κλινική και γνωσιακή ψυχολογική έρευνα) από το University of London (2006), είναι διπλωματούχος του Open University Μεγ. Βρετανία (2001), πτυχιούχος ψυχολογίας του University of Queensland (1997) και του James Cook University (1993). Στην Ελλάδα απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου το 2014 (Άρθ. 14796/234).