Η Ψυχολόγος


Χρυσάνθη Γεωργιάδου, MSc LP DipPsych BA (Psych) BA

Ειδίκευση στην Γνωσιακή, Περιγεννητική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Θεραπευτική προσέγγιση στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία.  Στην εφαρμοσμένη αναπτυξιακή ψυχολογία τα ενδιαφέροντα της είναι στις πρώιμες εμπειρίες και πως αυτές σχηματίζουν την αρχιτεκτονική του εγκεφάλου στα πλαίσια της συναισθηματικής, γνωσιακής και κοινωνικής ψυχικής ανάπτυξης του βρέφους.

Η κα Γεωργιάδου είναι ψυχολόγος με εικοσιτρία χρόνια εμπειρία στην πρώιμη διάγνωση, πρόληψη και αποτροπή των συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών στα παιδιά, στους εφήβους και στις οικογένειες.

Το 2013, δημιούργησε την SOPHROSYNA, μία υπηρεσία ψυχικής υγείας για να καλυφθεί το κενό στις παροχές βρεφικής και μητρικής ψυχικής υγείας κατόπιν την θνησιγένεια της κόρης της Σωφρονίας.

Τα καθήκοντα της αποτελούν: 

  • την διαγνωστική εκτίμηση
  • τον προληπτικό έλεγχο για περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές (άγχος/κατάθλιψη)
  • την διαχείριση μέσω της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας
  • την δημιουργία προγραμμάτων και εργαστηρίων ψυχολογικών θεμάτων
  • την εφαρμογή επιστημονικών ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων σε ομάδες ή σε προσωπική συνεδρία
  • την εκπαίδευση επαγγελματιών (μη) ψυχικής υγείας
  • τις επιστημονικές ομιλίες για την ψυχολογία της εγκύου και λεχώνας, την λειτουργία του εγκεφάλου στην αναπτυξιακή ηλικία και την ενημέρωση γονέων / παιδαγωγών
  • την εποπτεία των εθελοντών
  • την έρευνα

‘Εχει θητεύσει επί μακρόν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Λονδίνου και της Βρισβάνης σε Κέντρα Παραβατικότητας Παιδιών και Εφήβων και στον Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας του Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) Kings College London. Παράλληλα, δίδαξε γενική ψυχολογία και ερευνητική μεθοδολογία στο Birkbeck College University of London. Η κα Γεωργιάδου έχει εκδώσει σε επιστημονικά περιοδικά, άρθρα σχετικά στην ψυχολογία υγείας, την σωματική εικόνα και την νευροεπιστήμη (τα οποία έχουν λάβει συνολικά 150 αναφορές). Επί 14 έτη εργάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social Psychology ως κριτικός επιστημονικών μελετών. Η κα. Γεωργιάδου είναι η Ψυχολόγος Απαντάει στον Ελληνικό ιστότοπο babyzone.gr από το 2017.

Η κα. Γεωργιάδου έχει λάβει εκπαίδευση στις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές (Π.Ψ.Δ-PMAD) και συνεχίζει την επιστημονική της ανάπτυξη στην αναζήτηση επικαιροποιημένων και τεκμηριωμένων παρεμβάσεων μέσω προσωπικών, ομαδικών και εργαστηριακών συνεδριών. Ως ακαδημαϊκός τα ενδιαφέροντα της είναι στο μεταιχμιακό σύστημα σε σχέση με την λειτουργία της μνήμης στην διαδικασία της εκμάθησης και στις διαταραχές της μνήμης ως αποτέλεσμα εγκεφαλικών τραυμάτων (συγκεκριμένα απώλεια μνήμης).

Η Χρυσάνθη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αυστραλία όπου και ειδικεύθηκε στην ψυχολογία αρχικά και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου άσκησε το επάγγελμα της. Στην Ελλάδα απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου τον Ιανουάριο του 2014 (Άρθ. 14796/234).