Ψυχοθεραπεία


Η Ψυχοθεραπεία επικεντρώνεται σε χρόνια ή επαναλαμβανόμενα προβλήματα. Επικεντρώνεται στο συναίσθημα και στην εμπειρία και μπορεί να διαρκέσει 6 μήνες, 2 χρόνια ή περισσότερο στην κλασική της μορφή, όπως στην Ψυχανάλυση. Περιλαμβάνει διάφορες εξετάσεις (προσωπικότητας, νοημοσύνης), την θεραπεία του λόγου (talk therapy), και άλλες θεραπείες, όπως την Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία. Στοχεύει βαθιά στην εσωτερική σκέψη και στο συναίσθημα για να οδηγήσει τον άνθρωπο στην προσωπική ανάπτυξη.

Η Ψυχοθεραπεία είναι κατάλληλη για σένα αν:

  • έχεις προβλήματα που παρεμβαίνουν στην ζωή και στις σχέσεις σου

  • αντιμετωπίζεις τραύματα του παρελθόντος, ή πιστεύεις πως καταστάσεις στο παρελθόν ευθύνονται για τα τωρινά σου προβλήματα

  • τα τωρινά σου προβλήματα είναι χρόνια ή οι ανησυχίες σου επαναλαμβάνονται

  • έχετε ένα χρόνιο ιατρικό πρόβλημα (π.χ. αυτοάνοσο, καρκίνο, κτλ) το οποίο επηρεάζει την συναισθηματική σου ευεξία

  • έχετε διαγνωστεί με μία ψυχική διαταραχή όπως την διπολική διαταραχή ή την γενικευμένη αγχώδη διαταραχή

  • έχετε λάβει Συμβουλευτική και το θέμα σας δεν βελτιώνεται παρ’ ότι δουλεύετε ενεργά για την επίλυση του

Στο γραφείο μας προσφέρουμε Ψυχοθεραπείες που είναι βασισμένες στην τεκμηριωμένη έρευνα. Δεν προσφέρουμε Ψυχανάλυση, Ψυχοδυναμική και άλλες Υπαρξιακές θεραπείες.

“Για εμένα, η Ψυχοθεραπεία δεν είναι απλά ένα ταξίδι αυτογνωσίας για να τα βρω με τον εαυτό μου-αλλά μία σοβαρή διαδικασία παρέμβασης για να βελτιωθεί η ψυχική μου υγεία η οποία είναι τόσο σημαντική όσο και η σωματική,Χρυσάνθη Γεωργιάδου, MSc-LP


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ

Θεωρούμε βασική αρχή μας να μην αναλαμβάνουμε υποθέσεις πέραν των ικανοτήτων μας και για τον λόγο αυτό, κατά κανόνα, δεν αναλαμβάνουμε περιπτώσεις Διαταραχών Προσωπικοτήτων Κατηγορίων Α’, όπως την σχιζοφρένεια, την παράνοια, την σχιζοσυναισθηματική, και την ψύχωση. Αυτές οι διαταραχές επιβάλλουν διεπιστημονική ομάδα συνήθως σε κλινική νοσοκομείου και αδυνατούμε να προσφέρουμε την θεραπεία που χρήζουν οι πάσχοντες στον ιδιωτικό μας χώρο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τον πάσχοντα αλλά ότι θα γίνει παραπομπή σε ψυχίατρο για την παρακολούθηση και την αγωγή του.