Πολιτική Γραφείου


Η Υπηρεσίες Ψυχολόγου περιλαμβάνουν την Αξιολόγηση, την υλοποίηση Ψυχοθεραπείας, και την διεξαγωγή Ψυχοεκπαιδευτικών Εργαστηρίων. Η Ψυχοθεραπεία είναι εργαλείο του κλινικού ψυχολόγου για την θεραπεία των διαταραχών ή συμπτωμάτων. Γνωρίζουμε ότι η Ψυχοθεραπεία στην σύγχρονη κοινωνία είναι πολύ δημοφιλή. Επειδή η εκπαίδευση και η εμπειρία μας αποκτήθηκε στην Αυστραλία και στην Αγγλία, μπορούμε να δηλώσουμε πως οι κοινωνίες σε αυτές τις χώρες είναι πολύ καλύτερα πληροφορημένες σχετικά με το επάγγελμα του Ψυχολόγου και του Ψυχοθεραπευτή.  Οι αρμοδιότητες του Ψυχολόγου σ’ αυτές τις χώρες είναι πολύ σημαντικές σε σύγκριση μ’ αυτές στην Ελλάδα και ο Ψυχοθεραπευτής θεωρείται ξεχωριστό επάγγελμα.

Πιστεύουμε πως η Ψυχοθεραπεία για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται βούληση, δέσμευση, υπομονή, επιμονή και επιείκεια. Διαφορετικά θα χάσετε τον χρόνο σας αλλά και τα χρήματα σας και η εμπειρία θα είναι δυσάρεστη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η Ψυχοθεραπεία έχει αρχή και τέλος – δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ ἀπειρον.

Θέλουμε να επισημάνουμε κάποια θέματα σχετικά με την Ψυχοθεραπεία και την Συμβουλευτική. Η Ψυχοθεραπεία διαφέρει από την Συμβουλευτική η οποία μπορεί να είναι μία μόνο συνάντηση με τον ειδικό και για θέματα εντελώς καθημερινά τα οποία είναι διαχειρίσιμα τις περισσότερες φορές. Είμαστε πρόθυμοι στο να συμβουλεύουμε τον άνθρωπο, όμως η εμπειρία μας δείχνει, πως οι άνθρωποι που ζητάνε Συμβουλευτική θέλουν γρήγορες και εύκολες λύσεις τις οποίες είτε δεν εφαρμόζουν είτε υπονομεύουν καθ’ όλη την διαδικασία της επίσκεψης τους. Για τούτο τον λόγο είναι στην διάκριση μας αν και σε ποιές περιστάσεις δεχόμαστε ανθρώπους για Συμβουλευτική.

Για να είναι η εμπειρία σας παραγωγική και αποτελεσματική μαζί μας, παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη τα εξής:

 1. Διατηρούμε την Δεοντολογία του Απόρρητου, το οποίο εξαιρείται όταν κινδυνεύεται από τον εαυτό σας ή κάποιον άλλον, αν κινδυνεύει κάποιος τρίτος από εσάς, αν γνωρίζεται ότι κακοποιείτε κάποιος άλλος ή αν μας δώσετε την έγκριση σας να μοιραστούμε τις πληροφορίες σας σε περίπτωση παραπομπής.

 2. Λόγω το ότι η υπηρεσία SOPHROSYNA δημιουργήθηκε αρχικά για να καλύψει το κενό στην περιγεννητική απώλεια και είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Σωφρονίας (κόρη της Ψυχολόγου), δεν προσφέρουμε Συμβουλευτική για τερματισμό εγκυμοσύνης σε καμία περίπτωση δίχως εξαιρέσεις.

 3. Δεχόμαστε Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες.

 4. Στην περίπτωση Θεραπεία Ανηλίκου, κατά κανόνα συναντάμε πρώτα τους γονείς και σε ξεχωριστή συνάντηση το παιδί/έφηβο. Διαρκεί 2 ώρες σε ξεχωριστές συναντήσεις.

 5. Στην Οικογενειακή Θεραπεία συναντάμε όλα τα μέλη μαζί. Διαρκεί 2 ώρες με 15′ διάλειμμα.

 6. Η ατομική θεραπεία διαρκεί 1 ώρα.

 7. Η θεραπεία ζεύγους διαρκεί 1.5 ώρα και δεχόμαστε ζευγάρια που θέλουν και συμφωνούν στην συμμετοχή τους.

 8. Η ομαδική θεραπεία διαρκεί 1.5 ώρες με ένα 15’ διάλειμμα.

 9. Τα διαγνωστικά τεστ εκτελούνται μόνο πρωινές ώρες.

 10. Κάθε συνεδρία είναι δομημένη και κάθε θεραπευόμενος έχει αντίγραφο του θεραπευτικού σχεδίου του/της ώστε να γνωρίζει τί πρόκειται να γίνει στην συνεδρία (υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης αναλόγως των αναγκών και θεραπευτικών στόχων).

 11. Η θεραπεία έχει αρχή και τέλος. Όλοι οι επισκέπτες μας παρέχονται μία δωρεάν επίσκεψη follow-up είτε στις 4 ή 6 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της ψυχοθεραπείας τους μαζί μας.

 12. Χρειαζόμαστε μία ημέρα ενημέρωσης για ακύρωση της συνεδρίας. Αναγνωρίζουμε πως απρόβλεπτα γεγονότα συμβαίνουν (καιρικές συνθήκες, επείγοντα περιστατικά), σε τέτοια περίπτωση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε 3 ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίας σας διαφορετικά θα χρεωθείτε τα μισά της συνεδρίας στην επόμενη επίσκεψη.

 13. Στην ψυχοθεραπεία δεν υπάρχουν βεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητα της διότι κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος, έχει διαφορετική βούληση, διαφορετικό προφιλ συμπτωμάτων και κίνητρα για βελτίωση. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που δεν θα νιώθετε καλά ειδικά τις στιγμές που ερευνώνται πρώιμες εμπειρίες ή επιχειρείτε νέες εφαρμογές για την αλλαγή συμπεριφορών των παιδιών. Προτιμάμε να συζητήσουμε τις όποιες ανησυχίες έχετε ή τους ενδοιασμούς σας σχετικά με την διαδικασία της υπηρεσίας που λαμβάνετε διότι πολύ συχνά η αποφυγή είναι το καθεαυτού πρόβλημα. Σε περίπτωση που νιώθετε άβολα να συνεχίσετε την ψυχοθεραπεία σας μαζί μας, θα σεβαστούμε την απόφαση σας και δεν θα προσπαθήσουμε να σας παροτρύνουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό που επιθυμούμε στην περίπτωση που προκύψει η διακοπή της θεραπείας είναι να συζητήσετε μαζί μας τους λόγους ώστε να κάνουμε την δική μας αυτοκριτική και να βελτιώσουμε τον επαγγελματικό μας εαυτό.

 14. Στην διάρκεια της συνεργασίας μας, δεν δεχόμαστε τηλεφωνήματα εκτός ώρες υπηρεσίας με την μοναδική εξαίρεση επείγοντος περιστατικού ὀπως π.χ. αυτοκτονικός ιδεασμός. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το 166 ή να επισκεφθείτε εφημερεύοντα νοσοκομεία.

 15. Δεχόμαστε μόνο με ραντεβού και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τ. 6988.604.576.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στο Γραφείο μας δεν εφαρμόζουμε την Ψυχαναλυτική, την Ψυχοδυναμική, την Γκεσταλτ, ή άλλες Υπαρξιακές προσεγγίσεις.

Η Ψυχοθεραπεία που εφαρμόζουμε είναι βασισμένη στην τεκμηριωμένη έρευνα, είναι βραχυπρόθεσμη, δομημένη και ο ρόλος του ειδικού είναι ενεργής όπως είναι του θεραπευόμενου.

Αν επιθυμείτε να συζητάτε τα θέματα σας και να επαναλαμβάνετε το πρόβλημα σας δίχως να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την κατάσταση της ψυχολογίας σας, σας παρακαλούμε να απευθυνθείτε σε άλλο συνάδελφο-ειδικό.

Δεν συμμεριζόμαστε την αντίληψη ότι η Ψυχοθεραπεία είναι ένα “ταξίδι”. Γνωστοποιούμε ότι είναι μία σοβαρή διαδικασία παρέμβασης για την βελτίωση της ψυχικής υγείας η οποία δεν διαφέρει σε σημαντικότητα από την σωματική υγεία.