Αντιμετώπιση του Άγχους- Απλές Τεχνικές


Ελπίζουμε να βρίσκετε την σειρά που παρουσιάζουμε για το Άγχος ενδιαφέρουσα. Στο τρίτο μέρος, θα προτείνουμε απλές τεχνικές στους επισκέπτες μας, που μπορούν να τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν τον δρόμο προς μία μόνιμη αλλαγή- μια καθημερινότητα χωρίς παθολογικό άγχος.

Η πρώτη τεχνική που φέρνει άμεσα αποτελέσματα είναι οι βαθιές ανάσες. Το οξυγόνο είναι το αντίδοτο της αυξημένης αδρεναλίνης, είναι στην φύση και πάντα διαθέσιμο.

Ιδανικά, θα είστε σ’ ένα μέρος όπου υπάρχει ηρεμία και ησυχία, αλλά επειδή αυτό δεν είναι εφικτό τις περισσότερες φορές δεν μας πειράζει. Θα πάρετε μια βαθιά εισπνοή από την μύτη για 4 δευτερόλεπτα (μπορείτε να τα μετρήσετε). Θα την κρατήσετε την ανάσα για 4 δευτερόλεπτα και ύστερα σιγά-σιγά θα εκπνέετε από το στόμα για άλλα 4 δευτερόλεπτα. Θα κάνετε αυτές τις βαθιές ανάσες αρχικά για 2 ολόκληρα λεπτά τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα για τις πρώτες 5 ημέρες. Είναι εύκολη άσκηση και μπορείτε να την κἀνετε στο γραφείο, στο λεωφορείο, στο σπίτι-οπουδήποτε.

Καλή Προσπάθεια!

Υποσημείωση: Αν έχετε προβλήματα υγείας επικοινωνήστε πρώτα με τον γιατρό σας. Οι συμβουλές που παρέχουμε δεν αντικαθιστούν την επί προσώπου αξιολόγηση ή ψυχοθεραπεία.