Ειδήσεις και Νέα


Ευχαριστούμε όλες τις εγκυμονούσες, νέες μητέρες και πατέρες που αγκάλιασαν την SOPHROSYNA. Έχουν προκύψει διάφορες αλλαγές στην διοίκηση της υπηρεσίας μας:

  1. Από την 1 Ιουλίου 2020, η υπηρεσία μας παύει να έχει τον μη-κερδοσκοπικό της χαρακτήρα. Πλέον η μοναδική ΔΩΡΕΑΝ παροχή είναι η υπηρεσία για την Απώλεια Εγκυμοσύνης, Θνησιγένειας και τον Νεογνικό Θάνατο.
  2. Προστέθηκε η ηλικιακή ζώνη των άνω 18+ Ενηλίκων.
  3. Μόνιμη διεύθυνση στην Ανατολική Αττική στον οικισμό του Καπανδριτίου με την άμεση εξυπηρέτηση στο Γραμματικό, Αφίδνες (Κιούρκα), Βαρνάβα και Πολυδένδρι.
  4. Η θεραπευτική Συνεδρία μπορεί να διεξαχθεί μέσω βιντεο-κλήσης για Εφήβους και Ενήλικες.
  5. Στις επισκέψεις μας στις Κυκλάδες και προς τιμήν της Παναγιάς της Τήνου-απ’ όπου και ξεκίνησε το έργο μας- θα συνεχίζεται η δωρεάν προσφορά στις υπηρεσίες Βρεφικής και Μητρικής Ψυχικής Υγείας (και του Πατέρα) με μοναδικό κόστος τον φάκελο παρακολούθησης των σεμιναρίων ή προγραμμάτων που περιλαμβάνει ντοσιέ, βιβλίο εργασιών και γραφική ύλη (τα οπόια δεν ξεπερνούν τα 15ευ).

Παρόλο που επεκτείνουμε τις ψυχολογικές υπηρεσίες μας στους Ενήλικες και τις Οικογένειές, ο χαρακτήρας της SOPHROSYNA παραμένει σταθερός στην Βρεφική-Μητρική σχέση και στις ηλικίες 0-3 έτη και σε Παιδιά 4-12 έτη.

Η Ψυχολόγος, Χρυσάνθη Γεωργιάδου, συνεχίζει να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη εθελοντικά στον Ελληνικό ιστότοπο www.babyzone.gr και δέχεται ερωτήσεις των αναγνωστών χωρίς αμοιβή.

Αν ενδιαφέρεστε για τα νέα προγράμματα που ακολουθούν επικοινωνήστε μαζί μας.


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του βραχυπρόθεσμου προγράμματος στην Μύκονο τον Νοέμβριο 2018. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για εγκυμονούσες από το δεύτερο τρίμηνο και νέες μητέρες με βρέφη ως ενός έτους. 

Το Πρόγραμμα Μητέρα-Βρέφους αποτελείται από έξι δίωρες συνεδρίες που επικεντρώνονται στην μητρική διάθεση και την διαχείριση του στρες στην περιγεννητική περίοδο. Η προσαρμογή στην μητρότητα δεν είναι το ίδιο για όλες τι γυναίκες.

Ορισμένες προσαρμογές που είναι αντιμέτωπη η (μέλλουσα) νέα μητέρα είναι:

24ωρη ευθύνη για έναν νέο άνθρωπο εντελώς εξαρτώμενο στην μητέρα

έλλειψη ύπνου

δυσφορία μετά τον τοκετό

ορμονική απορρύθμιση

πίεση από την οικογένειά και κοινωνία

Αν συνδυασθούν ορισμένα από αυτά με παράγοντες που γνωρίζουμε πως συμβάλουν στο στρες στην διάρκεια είτε της εγκυμοσύνης είτε μετά την γέννα, όπως:

η επιστροφή στην μισθωτή εργασία

οικιακά καθήκοντα

πίεση χρόνου

προβλήματα με σύντροφο/ άμεσο περιβάλλον

προβλήματα θηλασμού • θέματα υγείας

έλλειψη στήριξης

οικονομικά προβλήματα

τότε η νέα (μέλλουσα) μητέρα μπορεί να αισθανθεί πως βρίσκεται σε μία κατάσταση πέραν τις δυνάμεις της θέτοντας σε κίνδυνο τον πρωταρχικό δεσμό με το νεογνό της και αυξάνοντας τις πιθανότητες για άγχος ή κατάθλιψη.

Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει περισσότερο από 110 εγκύους και νέες μητέρες στην Τήνο και ως εργαστήριο στην Άνδρο την περίοδο Μαϊος 2017-Οκτώβριος 2018.

Στις Η.Π.Α. διεξάγεται για περισσότερο από 40 χρόνια και είναι βασισμένο στην τεκμηριωμένη έρευνα και στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Η SOPHROSYNA δημιουργήθηκε για να καλύψει την έλλειψη παροχών βρεφικής-μητρικής ψυχικής υγείας από μία διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγων οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι και έμπειροι στον τομέα τους. Το έργο είναι αφιερωμένο στην Σωφρονία, η οποία γεννήθηκε θνησιγενής στις 33 εβδομάδες κύησης.

ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 10-12 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ :

email: info@sophrosyna.org

Facebook: @sophrosyna.org


Καλωσορίζουμε την Εμμανουέλα Σανταμούρη, Βρεφονηπιακόμος-Παιδοκόμος, στην ομάδα SOPHROSYNA.

Η κ. Σανταμούρη έχει πολύχρονη εμπειρία στη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών βρεφικής-νηπιακής ηλικίας. Είναι απόφοιτη 3 ετούς σχολής Βρεφονηπιακόμων του Αντρέα Συγγρού και Animater απόφοιτη της σχολής ΑΝΙΜΑ των ΙΕΚ Σωτηροπούλου.

Εργάζεται στον βρεφονηπιακό-παιδικό σταθμό της “ΕΙΡΗΝΗΣ” στην Τήνο από το 1999, φροντίζοντας παιδιά όλων των ηλικιών. Είναι 15 χρόνια μέλος στην θεατρική ομάδα Τήνου “ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ”, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στην ομάδα αλλά και σε παιδικές ομάδες. Η κ. Σανταμούρη έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια για την βελτίωση της ψυχο-συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, συμπεριλαμβανόμενο την εκπαίδευση της SOPHROSYNA στις Βέλτιστες Πρακτικές στην Βρεφική-Μητρική Ψυχική Υγεία, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Τήνο.

Η κ. Σανταμούρη προσφέρει στην SOPHROSYNA την πολύχρονη εμπειρία της στην δημιουργική απασχόληση και κοινωνική-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών 0-3 έτη. Η εθελοντική εργασία της στον χώρο της βρεφικής ψυχικής ανάπτυξης τιμά και συμπληρώνει το κοινωνικό έργο της SOPHROSYNA στην Τήνο. 

 


https://gogetfunding.com/sophrosyna-perinatal-psychology/


Η Τήνος πρωτοπορεί σε θέματα μητρικής ψυχικής υγείας – Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια της SOPHROSYNA

 


SOPHROSYNA: Ομαδική Ψυχοθεραπεία για την Κατάθλιψη στην Τήνο

SOPHROSYNA: Πρόγραμμα Νέοι Πατέρες στην Τήνο


Η SOPHROSYNA δἐχεται εγγραφές για τα Προγράμματα «Νέοι Πατέρες» και «Μητέρα-Βρέφος» για τον Ιανουάριο