Επιστημονικοί Συνεργάτες-Εθελοντές


Συνεργαζόμαστε με έμπειρους επιστήμονες οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο τους στην SOPHROSYNA εθελοντικά.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (Εθελοντές)


Χρυσή Καριώτογλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Χρυσή Καριώτογλου είναι ψυχολόγος, ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος τοξοικοεξάρτησης. Ολοκλήρωσε σπουδές στο Εθνικό Καποδιστρικό Παν/μιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εκπαιδεύτηκε στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Αναλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων κατά τα έτη 2001-2011. Παράλληλα ιδιώτευσε παρέχοντας υπηρεσίες ομαδικής και ατομικής ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας στην Αθήνα (2006-2010) και το Αγρίνιο (2009-2011). Από το 2013 εργάζεται ως ομαδική ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια για το East London NHS Foundation Trust. Πρόσφατα ανέπτυξε ενδιαφέρον για την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία – Λογοθεραπεία του V.Frankl και την Mentalization Based Therapy (MBT).


ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ελλάδα

Εμμανουέλα Σανταμούρη, Υπεύθυνη Τμήματος Δραστηριοτήτων Γνωσιακής-Συναισθηματικής-Κοινωνικής (Γ.Σ.Κ.) Απασχόλησης Μητέρα-Βρέφους, Αντιπρόσωπος Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)

(Εξωτερική και Εθελοντική Συνεργάτης)

Η Εμμανουέλα Σανταμούρη, Βρεφονηπιακόμος, είναι απόφοιτη 3 ετούς σχολής Βρεφονηπιακόμων του Αντρέα Συγγρού και Animater απόφοιτη της σχολής ΑΝΙΜΑ των ΙΕΚ Σωτηροπούλου. Έχει πολύχρονη εμπειρία στη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση παιδιών βρεφικής-νηπιακής ηλικίας.

Στην SOPHROSYNA η κα. Σανταμούρη είναι Υπεύθυνη του Τμήματος Δραστηριοτήτων Γνωσιακής, Συναισθηματικής και Κοινωνικής Απασχόλησης. Εποπτεύει την ομάδα και συντονίζει διάφορες δραστηριότητες συμπεριλαμβανόμενη το νέο πρόγραμμα-Πρόγραμμα: The Basics για μητέρες και τα νήπια τους 1-3 έτη.

Εργαζόταν στον βρεφονηπιακό-παιδικό σταθμό της “ΕΙΡΗΝΗΣ” στην Τήνο μεταξύ το 1999 και τον Αύγουστο 2018. Είναι  μέλος της θεατρικής ομάδας Τήνου “ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ”, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και ενθαρρύνει την συμμετοχή παιδιών σε παραστάσεις. Η κ. Σανταμούρη έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια για την βελτίωση της ψυχο-συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, συμπεριλαμβανόμενο την εκπαίδευση της SOPHROSYNA στις Βέλτιστες Πρακτικές στην Βρεφική-Μητρική Ψυχική Υγεία, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Τήνο.

Η κα. Σανταμούρη προσφέρει την πολύχρονη εμπειρία της στην δημιουργική απασχόληση και κοινωνική-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών 0-3 έτη. Είναι υπεύθυνη για ομάδες κοινωνικής υποστήριξης μέσω της δημιουργικής απασχόλησης (π.χ. το θέατρο, το παιχνίδι, και την χειροτεχνία) για μητέρες και βρέφη.

Η εθελοντική εργασία της στον χώρο της βρεφικής ψυχικής ανάπτυξης τιμά και συμπληρώνει το κοινωνικό έργο της SOPHROSYNA στην Τήνο.