Προετοιμασία για την Αρχική Συνάντηση


Είτε αποφασίσετε να λάβετε Συμβουλευτική ή Ψυχοθεραπεία, η αρχική συνάντηση σας θα είναι ικανοποιητική αν κάνετε κάποια μικρή έρευνα. Αυτό θα σας βοηθήση να αναγνωρίσετε τους λόγους για τους οποίους αναζητείτε την βοήθεια ενός ειδικού και θα βοηθήση τον ειδικό να διαπιστώσει αν μπορεί να σας στηρίξη.

Πριν την συνάντηση σας, σημειώστε τις απαντήσεις σας στα εξής:

  • Όποια θέματα, ανησυχίες, ή συμπτώματα αντιμετωπίζεται, ακόμα κι αν φαίνονται άσχετα ή δεν είναι οι λόγοι για τους οποίους αναζητείτε θεραπεία

  • Σημαντικές προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανόμενα αλλαγές στην ζωή σας και στρεσογόνες καταστάσεις

  • Όλη την φαρμακευτική αγωγή, βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα που λαμβάνετε μαζί με τις αντίστοιχες δοσολογίες

  • Ερωτήσεις που θέλετε απαντήσεις από τον ειδικό

Έχουμε την εκπαίδευση και την εμπειρία να διεξάγουμε και τις δύο θεραπείες, τις οποίες υλοποιούμε από το 1997. Απλά τονίζουμε πως εξειδικευόμαστε στις προσεγγίσεις που είναι βασισμένες στην τεκμηριωμένη έρευνα (Γνωσιακή-Συμπεριφορική, Συμπεριφορική, Διαλεκτική και στην Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία).

Στην θεραπεία δεν υπάρχουν βεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητα της διότι κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος, έχει διαφορετική βούληση, διαφορετικό προφιλ συμπτωμάτων και κίνητρα για βελτίωση. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που δεν θα νιώθετε καλά ειδικά τις στιγμές που ερευνώνται πρώιμες εμπειρίες ή επιχειρείτε νέες εφαρμογές για την αλλαγή συμπεριφορών των παιδιών. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε προτιμάμε να συζητήσουμε τις όποιες ανησυχίες έχετε ή τους ενδοιασμούς σας σχετικά με την διαδικασία της υπηρεσίας που λαμβάνετε διότι πολύ συχνά η αποφυγή είναι το καθεαυτού πρόβλημα. Μην διστάζετε να εκφράσετε τους προβληματισμούς σας-αυτή η συζήτηση μπορεί να είναι η θεμελίωση της θεραπευτικής σχέσης.