Οικογενειακή Θεραπεία


Η οικογενειακή θεραπεία είναι κατάλληλη για τους γονείς που αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στις σχέσεις τους με τα παιδιά τους αλλά προπαντός μεταξύ τους. Η εμπειρία μας δείχνει πως οι γονείς που ρίχνουν το φταίξιμο στα παιδιά τους για τις δικές τους ευθύνες δεν ωφελούνται από την οικογενειακή θεραπεία. Αυτοί οι γονείς χρειάζονται να τα βρουν πρώτα με τον εαυτό τους. Είναι σκληρός λόγος, όμως είναι αδύνατον να αποδεχθούμε πως ένα τρίχρονο, για παράδειγμα, ευθύνεται για την ένταση της μητέρας ή τον αγανακτισμό του πατέρα. Τα παιδιά πλάθονται από τις συμπεριφορές και τις αντιλήψεις των γονέων τους. Όποιος θέλει να έχει παιδιά με υγιή συμπεριφορά και ψυχολογία πρέπει να κοιτάξει πρώτα αν ο ίδιος ή ίδια είναι ψυχικά υγιή. Αυτή είναι μία χαρακτηριστική αντίληψη στην SOPHROSYNA και δεν την διαπραγματευόμαστε.

Η πολυετή μας εμπειρία δείχνει πως τις περισσότερες φορές, οι ανήλικοι είναι απρόθυμοι να δεχτούν ψυχολογική στήριξη και συμμετέχουν σε ψυχολογικές συναντήσεις από αναγκασμό, πρωτίστως από τους γονείς τους.  Γι΄ αυτόν τον λόγο πιστεύουμε πως σε πρώτη φάση ο γονέας χρειάζεται να λάβει ο ίδιος ψυχολογική υποστήριξη ώστε να μάθει αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών που προκύπτουν στην οικογένειά.

Θέματα που προβληματίζουν:

  • Αδελφική Ζήλεια (γέννηση ενός νέου μέλος)
  • Θυμός
  • Επιθετικότητα
  • Έλλειψη Σεβασμού
  • Οριοθέτηση
  • Εναντιωματική Προκλητική Συμπεριφορά
  • Αντικοινωνική Συμπεριφορά
  • Διαζύγιο και Προσαρμογή

Κλεἰστε ραντεβού για να συζητήσουμε τα θέματα που προκύπτουν στην οικογένειά σας και χρειάζεστε ψυχολογική καθοδήγηση. Τ. 6988-604-576

Αν αισθάνεστε ότι εσείς ή κάποιος δικός σας βρίσκεται σε σοβαρό, άμεσο κίνδυνο και πρόκειται για έκτακτη ανάγκη (π.χ. αυτοκτονικός ιδεασμός, ετεροκαταστροφικός ιδεασμός κ.α.) επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατό με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον ειδικό ψυχικής υγείας ή την πιο κοντινή σας εφημερεύουσα Ψυχιατρική Κλινική.

Τηλέφωνο άμεσης βοήθειας: 166 —Εφημερεύοντα Νοσοκομεία