Διαδικασία Ψυχολογικών Υπηρεσιών


Διαδικασία Ψυχολογικής Υποστήριξης

Η κάθε περίπτωση που παρουσιάζεται στην υπηρεσία μας υφίσταται μία καταρχήν, αξιολογική εξέταση ώστε να καθοριστεί η προσήκουσα αντιμετώπιση. Εφόσον, σ’ αυτήν την αξιολογικἠ εξέταση, διαπιστώσουμε ότι αδυνατούμε να σας προσφέρουμε την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη, θα σας κατευθύνουμε αναλόγως.

Προτείνουμε η αρχική επικοινωνία να γίνεται τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απευθείας με την Ψυχολόγο στο 6988604576 ή στο info@sophrosyna.org.

Στην περίπτωση που η εμπειρία μας καλύπτει το ψυχολογικό σας θέμα, θα συμφωνηθεί ένα ραντεβού στο γραφείο μας ή μέσω βίντεο-κλήσης. Σε κάθε αρχικό ραντεβού είναι απαραίτητη η λήψη ιστορικού του σχετικού προβλήματος με το οποίο παρουσιάζεστε για βοήθεια. Παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε εντός 24 ωρών πριν από το ραντεβού σε περίπτωση ακύρωσης.

Αν επικοινωνείτε μαζί μας για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία για μία συγκεκριμένη πάθηση που έχει ήδη διαγνωστεί από άλλον ειδικό ψυχικής υγείας ή ιατρό, παρακαλούμε να φέρετε όλες τις σχετικές γνωματεύσεις μαζί σας.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και αναλόγως το ψυχολογικό θέμα σας, θα σας αποσταλούν διάφορα ερωτηματολόγια τα οποία παρακαλείστε να φέρετε συμπληρωμένα στο αρχικό ραντεβού.

Η κάθε περίπτωση εξετάζεται ανεξάρτητα και η ψυχοθεραπεία προσαρμόζεται αναλόγως τις ανάγκες του θεραπευόμενου. Σε ορισμένες περιπτώσεις πιθανόν να χρειαστεί μία αξιολόγηση από Παιδοψυχίατρο ή Ψυχίατρου. Η διαδικασία έχει την ακόλουθη μορφή:

Η ατομική θεραπεία διαρκεί μία ώρα συγκεκριμένα 50 λεπτά άμεσα με την Ψυχολόγο και 10 λεπτά για την ενημέρωση του φακέλου. Οι συνεδρίες είναι εβδομαδιαίες. Η ομαδική θεραπεία διαρκεί 90 λεπτά. Ορισμένες φορές η διάρκεια των συνεδριών μπορεί να τροποποιηθεί αν έχει σκοπό να επιταχύνει τους θεραπευτικούς σας στόχους. Η αρχική συνάντηση διαρκεί δύο (2) ώρες.

  1. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. Γονείς που απευθύνονται στην υπηρεσία μας για το ανήλικο παιδί τους, αξιολογούνται σε ξεχωριστές συναντήσεις. Κατά προτίμηση οι γονείς παρουσιάζονται πρώτα όπου λαμβάνετε οικογενειακό ιστορικό και πληροφορίες σχετικά με το ανήλικο παιδί ή έφηβο. Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιείται με τον ψυχολόγο και το παιδί. Μπορεί να δοθεί στους γονείς και στον έφηβο διάφορα ερωτηματολόγια που θα έχουν συμπληρώσει πριν την έναρξη της συνάντησης. Η αρχική αξιολόγηση περιλαμβάνει την άτυπη ψυχολογική αξιολόγηση ή συγκεκριμένη δομημένη κλινική αξιολόγηση.

  2. ΑΤΟΜΙΚΗ. Στην αρχική δίωρη συνάντηση άτυπη ψυχολογική αξιολόγηση (π.χ. λήψη ιστορικού, κλινική εικόνα και θα δοθούν διάφορα ερωτηματολόγια στον θεραπευόμενο) ή δομημενένη κλινική αξιολόγηση (SCID, Δομημένη Κλινική Συνέντευξη, διαγνωστικές μετρήσεις). Στην αρχική συνάντηση ο θεραπευόμενος θα γνωστοποιήσει στην ψυχολόγο τα αίτια της επίσκεψης του. Ο ψυχολόγος θα ενημερώσει τον θεραπευόμενο ως προς την διάγνωση του και την κατάλληλη ψυχοθεραπεία. Αν χρειαστεί μπορεί να γίνει παραπομπή σε ψυχίατρο ή παιδοψυχίατρο.

  3. ΟΜΑΔΙΚΗ. Στην ομαδική ψυχοθεραπεία συμμετέχουν ως 8 άτομα με παρόμοια προβλήματα. Η ψυχολόγος κρίνει την συμμετοχή των θεραπευόμενων ώστε να λειτουργήσει η ψυχοθεραπεία με ασφάλεια και ομαλότητα. Η ομάδες που προσφέρουμε είναι κλειστές δηλαδή δεν δεχόμαστε νέα άτομα αφότου ξεκινήσει ο κύκλος της ομάδας.

  4. ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΗΣΗ. Η ψυχοθεραπεία ακολουθεί την ίδια διαδικασία όπως στην φυσική παρουσία στο ψυχοθεραπευτικό ιατρείο μας.

  5. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. Η Συμβουλευτική διαφέρει από την Ψυχολογική ψυχοθεραπεία συγκεκριμένα στο να βοηθάει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων μεταξύ του ατόμου και των σχέσεων του σε προσωπικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό και κοινωνικό χώρο.

Οι αμοιβές ανέρχονται ως εξής χωρίς ηλικιακή διάκριση:

 • Αξιολόγηση 70 ευ
 • Ψυχομετρικές Εξετάσεις 40 ευ – 150 ευ
 • Ψυχοθεραπεία 40 ευ – 60 ευ

Η εμπειρία μας δείχνει πως η ψυχοθεραπεία είναι αποτελεσματική όπου υπάρχει μία ειλικρινή σχέση συνεργασίας μεταξύ θεραπευτή-θεραπευόμενου. Εσείς είστε ο ειδικός στις εμπειρίες σας, εμείς είμαστε οι ειδικοί στην καθοδήγηση.

Δεχόμαστε επισκέψεις μόνο με ραντεβού T. 6988- 604- 576

Αν αισθάνεστε ότι εσείς ή κάποιος δικός σας βρίσκεται σε σοβαρό, άμεσο κίνδυνο και πρόκειται για έκτακτη ανάγκη (π.χ. αυτοκτονικός ιδεασμός, ετεροκαταστροφικός ιδεασμός κ.α.) επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατό με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον ειδικό ψυχικής υγείας ή την πιο κοντινή σας εφημερεύουσα Ψυχιατρική Κλινική. Τηλέφωνο άμεσης βοήθειας: 166 —Εφημερεύοντα Νοσοκομεία