Υπηρεσίες Ψυχολόγου


Ως ψυχολόγος είμαι εκπαιδευμένη στο να διδάσκω την επιστήμη της Ψυχολογίας, στο να την εφαρμόζω, και στο να διεξάγω έρευνες στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Η εκπαίδευση μου αποτελείται από 5 χρόνια ακαδημαϊκή ειδίκευση και 20 χρόνια πρακτική εμπειρία. Έχω εργαστεί ως ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Birkbeck University of London, διδάσκοντας στο βασικό πτυχίο Ψυχολογίας τα μαθήματα Εισαγωγή στην Ψυχολογία και ΄Ερευνα, Στατιστική & Μεθοδολογία. Εργάστηκα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social Psychology ως βιβλιοκριτικός (manuscript reviewer) επί 14 χρόνια. Επίσης  εργάστηκα στον τομέα τον διατροφικών διαταραχών στο Ινστιτούτο της Ψυχιατρικής του Kings College London στο τμήμα Οικογενειακής Θεραπείας (εφήβους) και στο Great Ormond St Hospital for Sick Children (παιδιά 8-12), σε διεπιστημονικές ομάδες σε κορυφαία νοσοκομεία και κλινικές (Vincent Square Eating Disorder Service, Royal Free Hospital). Την μεγαλύτερη, και ίσως κυριότερη εμπειρία μου, την απέκτησα εργάζοντας στις κοινωνικές δομές για την παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων και στις φυλακές ανηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην γενέτειρα μου Αυστραλία.

Την συμπεριφορά των παιδιών 6-18 ετών την γνωρίζουμε με βαθιά σαφήνεια σε πρακτικό επίπεδο, όχι μόνο σε θεωρητικό. Έχουμε κάνει δυνατή δουλειά με γονείς και οικογένειες που δοκιμάζονταν είτε από τις κοινωνικές καταστάσεις είτε από τις δυσκολίες των παιδιών τους.

Οι Υπηρεσίες του Ψυχολόγου περιλαμβάνουν την:

  • Κλινική Δομημένη Συνέντευξη
  • Άτυπη ή Σταθμισμένη Αξιολόγηση
  • Ψυχομετρική Εξέταση
  • Έρευνα
  • Ψυχοθεραπεία

Συλλέγοντας τις εμπειρίες μιας εικοσαετίας- στον ακαδημαϊκό χώρο και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία σε δημόσιες δομές- προσφέρω στην Ελληνική κοινωνία την ψυχολογία όπως την έμαθα και την ψυχολογική υποστήριξη όπως την έζησα να πιάνει τόπο.